SCHENKHET

De veiling voor en van Goede Doelen

Schenkhet is een bijzondere veiling. Met Schenkhet kun je als particulier of als bedrijf goederen en diensten schenken aan een goed doel. Schenkhet veilt de goederen en de opbrengsten minus de kosten gaan naar de deelnemende goede doelen. Schenkhet regelt alles: van het ophalen tot en met het afleveren van goederen, inclusief de financiële afwikkelingen.

Goederen schenken en kopen voor het goede doel

Je koopt of schenkt items via de website van het goede doel dat je wilt ondersteunen. Het kan ook via schenkhet.nl, het portaal waar alle items van alle deelnemende goede doelen geveild worden. Schenkhet accepteert alleen objecten en diensten met een taxatiewaarde van minimaal € 100.

Elke maand een veiling

Elke laatste hele week van de maand organiseert Schenkhet een veiling, met uitzondering van juli en augustus.

Opbrengsten voor het goede doel

De veilingopbrengsten minus 19% aan kosten gaan naar de deelnemende goede doelen. Dat betekent dat van een bod van € 100 er € 81 naar het goede doel gaat. Met de 19% financieren we veilingkosten als: inname van items, stalling, fotografie, beschrijving, online zetten, registratie, veilingsoftware, logistieke en financiële afhandeling. Het is een relatief laag percentage in vergelijking met de inbrengprovisie bij traditionele veilinghuizen en ruim onder de kostennorm van 25% voor de goede doelen van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF).

Goederen schenken met belastingvoordeel

Als je via Schenkhet goederen aan een goed doel (ANBI) schenkt, mag je de taxatiewaarde of winkelwaarde van de items als gift aftrekken van de inkomstenbelasting of VPB. Schenkhet laat precies weten welk bedrag je als aftrekpost kunt gebruiken en heeft daarover afspraken met de Belastingdienst.

Kopen op Schenkhet.nl

Word jij de hoogste bieder op een item of dienst? Of koop je een item met een vaste prijs? Dan word jij de nieuwe eigenaar van het item. Houd er met bieden rekening mee dat de veilingkosten 16% van het aankoopbedrag bedragen. Dit is ter dekking van handlingkosten, zoals opslag, bankkosten, verzekering en logistieke verwerking.

Vervoer veilinggoederen

Indien gewenst kan Schenkhet zorgen voor het ophalen of thuisbezorgen van de veilinggoederen. Hieraan zijn extra kosten verbonden. Als schenker kun je deze kosten laten aftrekken van de veilingopbrengst van je geschonken item of apart betalen. Brengen en ophalen bij ons depot in Nijmegen kan ook. Dan worden er geen extra kosten berekend.

Meedoen aan Schenkhet?

Klik hier om goederen of diensten te SCHENKEN

Of klik hier voor de VEILING om goederen te kopen