Schilderij van Louise Guardia van 60 x 50 cm.

Een bijzonder schilderij van een bijzondere vrouw!

 

Sinds 1991 is Herenplaats het Rotterdams centrum voor kunstenaars met een bijzonder verhaal. Dagelijks bezoeken zo’n 35 kunstenaars het atelier aan de Schietbaanstraat in Rotterdam-centrum. Mensen met beeldend talent en een verstandelijke beperking of psychiatrische achtergrond, worden niet of nauwelijks toegelaten aan de reguliere kunstacademie. Herenplaats heeft voor hen een aangepaste kunstvakopleiding ontwikkeld.

 

Eén van de kunstenaars was Louise Guardia (1961-2015). Louise's schilderijen zijn als een dagboek. Ieder werk vertelt een verhaal uit haar leven: de vakantie, een museumbezoek of gewoon haar gedachten. Vaak biedt de titel een duidelijke verwijzing naar de bron van inspiratie, zoals ‘Alcoholmuseum’, ‘New York’ en ‘Beleef het allemaal in het Arsenaal’.

 

In de loop der jaren heeft Louise in haar manier van werken een bepaalde routine gebracht. Al haar schilderijen vinden hun oorsprong in haar schetsboekje, dat ze overal mee naar toe nam. Iedere tekening begint ze met een kader, waarbinnen de rest van de voorstelling zich afspeelt. Deze schets zette ze inclusief het kader over op doek. Vervolgens vulde ze het vlakje voor vlakje met diverse kleuren. In een gestaag tempo groeit de voorstelling. Tot slot omlijnde ze alle vormen met een andere kleur. Als de laatste lijn was gezet, was het werk klaar. Deze werkwijze vergt veel geduld en precisie. Met gedrevenheid en discipline werkte Louise weken en weken aan één doek.’

 

Het werk van Louise is tussen 1992 en 2014 veelvuldig geëxposeerd. In 1992 heeft ze in opdracht van Greenpeace een schilderij gemaakt dat afgebeeld is op sweaters. Het schilderij bevindt zich in Rotterdam.

 

Artikelnummer:
DORA0003
Categorie:
Inrichting
Categorie:
Kunst
Hoogte:
60
Breedte:
50
Diepte:
3
Materiaal:
Canvas
Conditie:
Nieuw

Dit item kun je zelf ophalen, maar we kunnen het ook verzenden.

Als je kiest voor verzending, kost dat € 35,00 extra.

Deze veiling is: Gesloten
Winnend bod:
€ 35,00

Op dit veilingitem kun je niet meer bieden.